יום שישי, 29 ביולי 2016

יום עוגת הגבינה

הידעתם ?
בארה"ב יש 175 ימים לאומיים הקשורים לאוכל ולשתייה.
יש יום לפרלין שוקולד ממולא דובדבן, יש יום חמאת בוטנים ויום לטוסט עם גבנ"צ.
גם לטפיוקה, למקרון שוקולד ולגלידת אפרסק יש ימים שהם לגמרי שלהם.

ולא רק האמריקאים מריעים לאוכל
בבריטניה יש 5 ימים לאומיים שמוקדשים לאוכל. בגרמניה 4. בשבדיה 3. באירן 2 ויש עוד כמה מדינות ברשימה.

ולמה אני מעבירה לכם שיעור בימים לאומיים???

כי היום הוא - National Cheesecake Day בארצות הברית

ואנחנו רק מחפשים סיבה כדי לעשות מסיבה!!!

אז אנחנו חוגגים את יום עוגת הגבינה הלאומי, גם אם הוא לא ממש שלנו, בעוגת גבינה קרה בניחוח תות.


רוצים גם?
תפשילו שרוולים, תכינו רינג ותתחילו לשקול ...


בתחתית הרינג שכבה דקיקה של עוגת טורט פשוטה מוברשת במעט סירופ סוכר (מאותגרי האפייה יכולים לקנות תחתית מוכנה בסופר)


לקערה שופכים –
500 גר' (2 קופסאות) גבינת סקי 5% (למושחתים שבחבורה אפשר גם 9%)
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
150 גר' (3/4 כוס) סוכר (אפשר להפחית מעט מהסוכר למי שאוהב פחות מתוק אבל בלי להשתולל – מתוק זה הטעם!!)
80 גר' (קופסא) אינסטנט וניל


מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי


שופכים מעט מקרם הגבינה על התחתית


ומפזרים כדורוני ג'ל בטעם תות (ובשמם המקצועי – פופינג) על שכבה הגבינה, את חלקם דוחפים מעט פנימה כדי שיהיו בגבהים שונים



מכסים בשכבת גבינה


ושוב כדורוני ג'ל


ומכסים בשכבת גבינה


מכינים חצי כמות ג'לי תות (44 גר' אבקה עם כוס מים רותחים)
מוסיפים כף קונפיטורת תות ומערבבים


לאחר שהג'לי מתקרר מעט ולפני שהוא מתחיל להתמצק שופכים על שכבת הגבינה


אחרי קרור במקרר (עדיף להכין יום קודם) אפשר להתחיל לנשנש ...
בכל פרוסה מחכה הפתעה ...




 Happy National cheesecake day!!!

כנסו לבקר באתר של מיתוש!
והצטרפו לאוהבים את הדף של מיתוש בפייסבוק!!


תגובה 1: