יום ראשון, 20 באפריל 2014

ככה זה כשמשעמם חלק ב'

בוקר. 
עבר כמעט שבוע.
שוב ערב חג.
שוב אנחנו מתארחים ולא מארחים.
נקי כבר לא. אבל אחרי שבועיים עם כל הבנות בבית, למי אכפת ???
מסודר אף פעם לא ...
האמת, לא משעמם לי. הייתי רובצת מול הטלביזיה, עם ספר, עם הקנדי קראש, אבל... יש ציפיות !!!!

אז מתחילים בשעשועי המטבח!!!

אין ספק שיהיה כאן מרנג עם מוס שוקולד – אין מה לעשות, זה הכי טעים בפסח.
אבל לא בא לי שוב אותו דבר. מיציתי את המרנג שקדים.
מתלבטת בין מרנג שוקו לבין מרנג קוקוס ... שוקו או קוקוס ... שוקו או קוקוס ...
טוב, שוקו וקוקוס!!!

שוב מתחילים לשחק ונראה מה יצא ...

מתחילים במרנג שוקו – 6 חלבונים עם 220 גר' סוכר בסיר בן מארי ומשם לקערת המיקסר במהירות גבוהה עד שנוצר קצף.


מוסיפים לקצף 220 גר' אבקת סוכר ו- 50 גר' קקאו (מנופים)


מציירים 2 עיגולים בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה, הופכים את הנייר ומזלפים את הקצף על סימוני העיגולים


מהקצף שנותר מזלפים נשיקות קטנטנות, ששכחתי לצלם, ולתנור לשעתיים בחום של 100 מעלות

ומכינים גם מרנג קוקוס עם שוקולד – 2 חלבונים עם 170 גר' סוכר בסיר בן מארי ומשם לקערת המיקסר במהירות גבוהה עד שנוצר קצף


מוסיפים לקצף 170 גר' קוקוס ו- 100 גר' שוקולד מריר מגורד


מזלפים את הקצף פסים פסים

וגם הם נכנסים לשעתיים בתנור בחום של 100 מעלות

בזמן שהמרנגים בתנור מכינים מוס שוקולד.
מתחילים בגנאש - 250 מ"ל שמנת מתוקה + 250 שוקולד מריר על אש קטנה עד שהכל נמס


מניחים בצד לקרר ובינתיים מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר לקצפת יציבה


כשהגנאש התקרר מעבירים לקערה, מוסיפים את הקצפת ומערבבים לקרם אחיד


מניחים עיגול מרנג על הצלחת


מורחים או מזלפים עליו את קרם השוקולד


מניחים על הקרם את עיגול המרנג השני


שוב מורחים/מזלפים קרם שוקולד על המרנג ובדפנות


את מקלות מרנג הקוקוס מדביקים סביב העוגה


ולמעלה מדביקים את נשיקות השוקולד הקטנות


הוספתי שרשרת דיגלונים שתתאים לחגיגת יום הולדת והעוגה מחכה במקרר להיום בערב ...


חג פסח שני שמח וטעים !!!

יאללה מחרתיים דיאטה ...


תגובה 1:

  1. מעולם ולעולם לא ייצאו לי דברים כאלה יפים... לא מהשתדלות ולא משעמום...
    ;)
    2 פוסטים מקסימים. יאמי!

    השבמחק